ÅBENT HVER TORSDAG KL. 15.00 - 21.00 · TLF. 40 44 75 40

⁕ ⁕ ⁕

⁕ ⁕ ⁕

Retroworlds hippiebus er et kapitel for sig.

 

Retroworld købte bussen nogle år tilbage af Claus fra Samsø, som havde frikøbt den i Flensborg, hvor den var blevet sat bag lås og slå, efter at bussen var blevet konfiskeret fra de franske hippier, som kørte rundt i den – og som naturligvis ikke havde betalt de lovpligtige afgifter og forsikringer.

 

 

Peace

Uden at havde været helt bevidste om det, så havde de etableret en unik tidslomme på stedet, og de fik en fantastisk modtagelse. Det var som om, at det univers, de havde skabt bare ved at komme med de ting, de havde i forvejen, åbnede en masse erindringsdøre hos publikum. Der blev fortalt den ene fantastiske historie efter den anden, for minderne vældede frem hos gæsterne, og de snakkede og hyggede sig.

 

Men vigtigst af alt, så var der skabt en fællesskab, som var helt i 70'er hippieånden. Der var ikke tale om at performe, for det kan hippierne ikke finde ud af, de var bare sig selv, men musikken, omgivelserne, stemningen og røgelsespindene, fik dem i den grad til at åbne sig for alle, der kom forbi. Der blev danset, sunget fællessange, og om aftenen var der gang i bålet, fællesspisning og guitarspil.

 

Det var en helt igennem fantastisk oplevelse, og da weekenden sluttede, holdt de selvfølgelig et fællesmøde, hvor alle var enige om, at det havde været en rejse helt uden sammenligning, og at alle selvfølgelig skulle mødes igen. Senere på sommeren mødtes de så på Automania i Silkeborg, og det samme skete en gang til.

 

Skaber man de rette rammer og har man en åben tilgang, så kan man skabe en unik, givende og livsbekræftende atmosfære – og det er netop også én af tankerne bag Retroworld.

 

 

I december 2014 kom Retroworld så i kontakt med Henriette, som stod overfor at skulle etablere en hippielejr i forbindelse med Classic Race Aarhus 2015. Henriette havde fået idéen, da hun syntes, at der sagtens kunne tilføres noget nyt til begivenheden. Efter at have fået grønt lys spurgte hun så Michael hos Retroworld, om det var muligt at låne nogle effekter til etablering af lejren, og om han kendte nogen, der havde køretøjer fra 70'erne.

 

Michael fik samlet en gruppe og det samme gjorde Henriette, og mange af dem var i forvejen mere eller mindre tilknyttet Retroworld. Så var der pludselig 16 hippier og 10 hippiekøretøjer – og så var det bare at sætte kursen mod Aarhus den 23. maj.

 

Retroworld · Lerbjergvej 31 · Lerbjerg · 8370 Hadsten

Tlf. 40 44 75 40 · info@retroworld.dk