Julekoncert

Julekoncert med Helle Gössler og Søren Rastogi arrangeret af Retroworlds Venner.

Søndag den 4. december klokken 15.00.


Helle Gössler
er født og opvokset i Lyngå ved Hadsten og er uddannet fra Solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, hvor hun også holder en bachelor og kandidat fra.

Helle har sunget operaroller som Musetta i Puccinis La Boheme, Pamina og Papagena i Mozarts Tryllefløjten, og Lauretta i  Puccinis opera Gianni Schicchi.

Helle er bl.a. modtager af Leonie Sonnings Talentpris 2020 og vinder af Bel Canto Institutes Performance Award og Orchestra Award 2017 og har optrådt med flere af landets orkestre. Af kommende koncerter kan nævnes Mozarts Requiem med Cph Phil og Københavns Drengekor samt Bach's Juleoratorium med Aalborg Symfoniorkester.

Helle og Søren vil gøre alt for at få os i julestemning og har sammensat et program med elskede julenumre, som de fleste kender. Sange som En rose så jeg skyde, Nu tændes tusind julelys, Panis Angelicus og den store juleklassiker O´Holy Night.

Der er også lagt op til fællessang, hvis man selv holder af at synge.

Så kom og nyd en eftermiddag med dejlig julemusik i godt selskab i hyggelige rammer.


Helle akkompagneres af koncertpianist Søren Rastogi

Helle Gössler startede sin uddannelse på Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole ved Armeen Dichterkenian Rasmussen. Fra 2010-13 flyttede Helle til Paris, hvor hun studerede privat. I 2014 vendte Helle tilbage til sine studier i Danmark, på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København med Eva Hess Thaysen, hvor hun i 2021 afsluttede sine studier i solistklassen.

Helle er vinder af Bel Canto Institutes Performance Award og Orchestra Award 2017. Helle er modtager af Leonie Sonnings Talentpris 2020. Helle har sunget roller som Pamina og Papagena fra Mozarts Tryllefløjten, Musetta fra Puccinis La Boheme og Lauretta fra Puccinis GIanni Schicchi. Af kommende koncerter kan nævnes Mozarts Requiem med Copenhagen Phil under ledelse af Toshiyuki Kamioka og Bach's Juleoratorium med Ålborg Symfoniorkester.

Helle har været været solist med Concerto Copenhagen, Copenhagen Phil, Esbjerg Ensembles Symfoniorkester, Aarhus Bach-orkester og Storstrøm Symfoniorkester og været solist i oratorier som Skabelsen af Haydn, Mozarts Requiem, Petite Messe Solennelle af Rossini, Matthäuspassionen og Johannespassionen af Bach og Faures Requiem.

Helle Gössler har sunget koncerter i udlandet herunder Hong Kong, Shanghai, Beijing, USA, Spanien, Frankrig, Italien og Philippinerne. Hun har bl.a. været solist i Haydn's "Die Schöpfung" i Shanghai med Shanghai Symfoniorkester under ledelse af Thomas Folan.

Helle har været kåret som "Årets Spottalent" af Den Ny Opera og har ved flere lejligheder optrådt som solist i koncerter for Dronning Margrethe og Prins Henrik bl.a. til Ribes 1300 års jubilæum. Helle er vinder af Operaens Venner's Publikumspris i København og er modtager af Håndværkerforeningens Ærespris 2016.

Helle Gössler har deltaget i Masterclass med Anne Sofie Von Otter, Kevin Langan, Sally Wolf, Franz Lukasovsky, Håkan Hagegård, Bo Skovhus, Neville Dove og Marco Banderi og Helmut Deutsch. Derudover har Helle bl.a. arbejdet med Henriette Bonde-Hansen, Jane Klaviter, Benita Valente, Gregory Lamar, Berit Johansen Tange, Bodil Øland, Søren Rastogi og Ulrich Stærk.Søren Rastogi er meget efterspurgt som solist, kammermusiker og akkompagnatør, både i hans danske hjemland og internationalt. Som solist har han optrådt med langt de fleste symfoniorkestre i Danmark under dirigenter som Christian Mandeál, Douglas Bostock, Benjamin Shwartz, Mathias Aeschbacher, Ed Spanjaard, Jayce Ogren, Peter Feranec og Thomas Søndergaard i klaverkoncerter af Mozart (K. 466, K. 491, K. 451, K. 488), Schumann, Stravinsky, Bernstein og Gershwin.

Søren Rastogi har ofte modtaget begejstret omtale i pressen. Information skrev bl.a.:“SR debuterede som solist med DR Radiosymfoniorkestret med en perfekt afstemt scenepræsens, der forvaltede både pianistisk kunnen, musikalsk overblik, melodisk sans, rytmisk sikkerhed og konstant nerve med sjælden uforfængelighed”.

Søren Rastogi har udover sin solistiske virksomhed et tæt samarbejde med førende skandinaviske sangere, deriblandt barytonen Johannes Weisser, med hvem han har udgivet CD’en Visiting Grieg. “Meisterlich“, skrev Frankfurter Allgemeine Zeitung om udgivelsen, og den blev kåret til “CD of the Month” af den ansete engelske magasin Classic FM.

Han spiller derudover i Jalina trio, den internationalt velrenommerede klavertrio og spiller også i Trio Misto sammen med klarinettisten Mathias Kjøller og bratschisten Asbjørn Nørgaard. Han er ofte brugt som sonatepartner med instrumentalister, og har spillet recitals med Vilde Frang, Andreas Brantelid, Narek Hakhnazaryan, Sergei Dogadin, Benjamin Schmid blandt mange andre, og har et tæt samarbejde med DR Vokalensemblet, både som pianist og musikalsk leder.

Han karriere tog fart i 2006, da han blev udnævnt til “Tårnmusiker” af Danmarks Radio og Rundetårn, hvilket indbefattede en egen radiotransmitteret koncertserie med 5 koncerter som solist og kammermusiker. Søren Rastogi har lavet talrige radiotransmissioner for EBU.

Søren Rastogi er uddannet i København på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Tove Lønskov og Niklas Sivelöv samt i Berlin på “Hochschule der Künste” hos Pascal Devoyon. Han tog diplomeksamen fra DKDM med højeste karakter og debuterede fra solistklassen samme sted i 2005

Han har modtaget talrige hædersbevisninger og legater, blandt andet Musikanmelderringens Kunstnerpris, Aennchen og Eigil Harbys Legat, Victor Schiølers Mindelegat og Russells Mindelegat.

Søren Rastogi er formand for juryen i Aarhus International Piano Competition, lektor på Det Jyske Musikkonservatorium og adjunkt på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Koncerten løber af stablen søndag den 4. december klokken 15.00.

Billet til koncerten koster 150,00 kr.

For medlemmer af Retroworlds Venner er billetprisen 125,00 kr.

Der kan købes diverse drikkevarer under koncerten.

Billetter kan bestilles via kontaktformularen her på hjemmesiden eller på 40447540.

Dørene åbner klokken 14.30.

Kontakt os

KONTAKT OS OG vær med
Kom i kontakt