Hammondorglet

Hammondorglet – en underlig fisk i musikkens verden. Foredrag og koncert på Retroworld.

Lørdag d. 30.3.2019 afholder jazzmusikeren Kjeld Lauritsen foredrag om hammondorglets glæder og spidsfindigheder fulgt op med en koncert med 2 jazzstjerner fra Norge.

Kjeld Lauritsen på Hammond Orgel har længe præsenteret groovy musik med inspiration fra Jazz, Soul og Blues. Nu har han dannet en ny trio med fokus på jazzmusik. Som de øvrige medvirkende finder vi 2 norske jazzstjerner Staffan William-Olsson på guitar og Tom Olstad på trommer.

Som et ekstra krydderi på koncerten vil Kjeld Lauritsen fortælle om hammondorglet, dets historie, facts og anekdoter. Desuden vil han demonstrere hvordan orglet kan skabe mange forskellige lyde. Han vil desuden komme med en kort gennemgang af de musikalske stilarter, orglet har forgyldt med den specielle og uforlignelige Hammond-sound.

Kjeld Lauritsen spiller på det store Hammondorgel med roterende lesliehøjttaler og fodpedaler. Han erkendt for at udnytte instrumentet i legesyge improvisationer. Han udfylder den traditionelle rolle i gospel og orgeljazz, nemlig at erstatte både keyboards og bassist. Kjeld Lauritsen havde i mange år bandet ”The Organizers” sammen med den amerikanske saxofonist Bob Rockwell. Siden da har han udgivet 6 plader i eget navn foruden et par stykker som solistmed Big Bands og 2 i samarbejde med den Islandske saxofonist Sigurdur Flosason.

Guitaristen Staffan William-Olsson har i mange år været en af hovedmændende i det norske band ”The Real Thing”, der har spillet Skandinavien tyndt med deres take på Hammondorgeljazz. Hans virtuose og bluesinspirerede guitarspil løfter ethvert ensemble til nye højder og han er desuden specialist i at akkompagnere andre solister.

På trommer medvirker Tom Olstad  - aktiv på den norske jazzscenen siden slutningen av 1970érne. Han har været en af de mest fremtrædende trommeslagere på den norske jazzscene i mange år. Har også akkompagneret mange besøgende amerikanere, som Art Farmer, James Moody, Eddie Harris og Mal Waldron, og skandinaviske musikere som Bernt Rosengren og Arne Domnerus, foruden danske Ben Besiakov. Med Tom Olstad på trommerne spiller allemusikere op til deres absolut bedste.

Billetter kan bestilles på info@retroworld.dk eller på 40447540.

Billetten koster 125,00kr.

Hvis du er medlem af Retroworlds Venner koster billetten 100,00kr.

Dørene åbnes klokken 18.30.

Billetter betales på dagen enten kontant eller Mobilepay.

Kontakt os

KONTAKT OS OG vær med
Kom i kontakt