Forfatteraften med Knud Simonsen

Er De til Krimi?

Retroworlds Venner inviterer til et spændende foredrag med forfatter Knud Simonsen om mordgåden fra Højbjerg ved Aarhus, hvor den 43-årige Fru Marie Lock-Hansen i november 1967 åbnede sin dør for en person, der ringede på. Han kvitterede med at dræbe hende.

Pens advokat og lektor Jens Erik Mehlsen skriver: “Da Marie Lock-Hansen blev myrdet denne novemberdag, blev der en pause i mange menneskers pulserende liv. Det skyldes ikke mordet i sig selv – de sidste 30 år (1986 – 2016) er der registreret 65 uopklarede mord, der ikke har påkaldt sig synderlig opmærksomhed – men mordet i kombination med omstændighederne:

Et fredeligt villakvarter, ordnede og velfungerende sociale og økonomiske forhold, tilsyneladende harmoni i hverdag og fest, arbejdsmæssig dygtighed og tilfredshed, rene uplettede straffeattester og agtværdigt omdømme. Det hele kranset af den noble vennekreds, den flotte villa, som ejeren, civilingeniør Oscar Lock-Hansen, selv havde fået tegnet og opført efter sine råd og instruktioner, den smukke hustru, altid sød og smilende, den søde datter samt vovse, den flotte collie Mads. Have og hus holdtes forbilledligt med hjælp af havemand og hushjælp, og i carporten var der plads til hustruens nette NSU Prinz og ægtefællens flotte Ford Mustang.” 

Knud Simonsen skriver om bogen:

“Mysteriet om Marie er en dokumentaristisk beretning om mordet på Marie Lock-Hansen i 1967; en sag der aldrig officielt er blevet opklaret. Forfatterne har gennemgået sagens akter på Rigsarkivet. De belyser politiets mærkværdige og ressourcekrævende arbejdsform, finder motivet og sætter navn på morderen.”

Højbjergmordet er et uopklaret mord, hvor politiet trods 20.000 rapporter ledte i blinde. Men en eftertid har - efter politirapporternes frigivelse - fundet spor, som politiet dengang negligerede, selvom de havde materialet i hånden. Sporene er yderst interessante.

50 år efter at mordet blev begået har forfatteren Knud Simonsen skrevet bogen ”Mysteriet om Marie” på grundlag af Jens Erik Mehlsens dokumentariske materiale.

Udover en krimigåde er bogens største styrke et meget levende tidsbillede af 1950’erne og 1960’erne.

Det spændende foredrag er tirsdag den 25. april 2023 klokken 19.30.

Døren åbner klokken 19.00.

Billetpris for medlemmer af Retroworlds Venner er 75,00 kr. og medlemmer kan købe deres billet her:

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/rwkzsf8t7w

Billetpris for øvrige gæster er 100,00 kr. og De kan købe Deres billet lige her:

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/8w561wo0ks

Billetpris er inklusiv kaffe og kage.

Læs mere om Knud Simonsen her https://www.knudsimonsen.dk/

Kontakt os

KONTAKT OS OG vær med
Kom i kontakt